Milieuvervuiling door plastic raakt iedereen van ons, ook en misschien zelfs vooral onze jongsten. Karen Horemans van het Kakelnest heeft er voor kinderen van de lagere school niet alleen een pakkend verhaal over geschreven, maar ook een interactieve voorstelling over gemaakt.

Deze vertelling gaat over milieuvervuiling en wat kinderen er zelf tegen kunnen doen. Tijdens deze belevende vertelling neemt Karen hen mee op reis naar het eiland van Michobi en toont ze hen spelenderwijs hoe ze elk apart en allemaal samen ervoor kunnen zorgen dat er geen afval meer in de natuur terecht komt.

Aansluitend worden de kinderen ondergedompeld in een klankbad met de geluiden van het eiland Michobi, een unieke en onvergetelijke belevenis. De voorstelling eindigt met een constructief gesprek over wat je als kind kan doen tegen milieuvervuiling door antwoord te geven op vragen zoals:
Kan het kwaad wanneer je een blikje in de natuur gooit?
Wat gebeurt er met de plastiek zak die in de beek terecht komt?
Is de zee echt zo vuil en waarom is dat zo erg?

Hierdoor krijgen de kinderen een aantal heel eenvoudige maar doeltreffende vuistregels mee. Deze komen van Stijn Bruers. Hij is niet alleen doctor in de filosofie en in de natuurwetenschappen, maar ook econoom, onderzoeker en ethicus. Op basis van al zijn kennis en ervaring, heeft hij een zeer uitgebreide kennis over milieuvervuiling en hoe we er samen iets tegen kunnen doen.

Na de voorstelling krijgt elke jonge deelnemer ‘magisch zand’ van het eiland van Michobi mee naar huis als aandenken en motivatie.

Bij deze voorstelling hoort het nieuwe boek: ‘Lore en het eiland van Michobi’.
Het boek is complementair aan de vertelling maar staat tegelijkertijd ook als verhaal op zich. Het is een pakkend verhaal waarbij je op een aangename manier veel nuttige en verrassende informatie krijgt.

Karen brengt met het Kakelnest zintuiglijk figurentheater in een ludiek aangepaste caravan in scholen, bibs, op evenementen … . De kinderen zitten mee in de caravan en ervaren het verhaal met hun zintuigen en elke voorstelling heeft een mooie en betekenisvolle boodschap.

Als je meer wil weten, kan je Karen contacteren via info@kakelnest.be.

Categories:

Comments are closed