HELP MEE

Via onze rivieren stromen er grote hoeveelheden plastic afval naar de Plastic Soep. Indien we de plasticvervuiling van onze rivieren willen voorkomen, moeten we samenwerken. Daarom wil Zero Plastic Rivers een netwerk uitbouwen van mensen en organisaties die op eigen initiatief de handen uit de mouwen willen steken om zwerfplastic zoveel mogelijk te voorkomen en het aanwezige zwerfplastic zo snel mogelijk op te ruimen.

De belangrijkste stap is het voorkomen van zwerfplastic. Hiervoor kan het nuttig zijn om je vrienden en familie uit te leggen dat het echt nodig is om te voorkomen dat er plastic afval in de omgeving terecht komt. En als er toch ergens plastic afval in de natuur ligt, dan moet dat opgeruimd worden vooraleer het in een beek, kanaal of rivier terecht komt.

Zero Plastic Rivers is benieuwd naar jullie initiatief! Wil je een lokale opruimactie of een workshop omtrent preventie organiseren, laat het ons weten. We zullen jullie actie bekend maken op onze Facebook-pagina zodat jullie hiermee ook anderen kunnen inspireren. En indien mogelijk zullen we jullie ook actief steunen, bv. door jullie in contact te brengen met andere initiatieven zodat jullie kunnen samenwerken.

Zo werken we samen met de onderzoeksgroep Ecobe van de Universiteit Antwerpen aan een gestructureerd project van opruimingsacties die het lopende onderzoek omtrent plasticvervuiling van de Schelde moeten ondersteunen. Wie hieraan zou willen meehelpen, zou zowel plasticvervuiling van de Schelde helpen bestrijden als bijdragen aan fundamenteel onderzoek. Dubbel resultaat voor dezelfde inspanning.

Wil je ons persoonlijk je project of initiatief voorstellen, of heb je een vraag, graag! Je kan ons bereiken via het contactformulier!