Ecover maakt afwasmiddelfles uit afval Kleine Nete

Ecover, de specialist in ecologische reinigingsmiddelen uit Malle, liet zijn personeel plastic flessen en rotzooi uit de Kleine Nete vissen tijdens een kanotocht. Dat afval wordt nu verwerkt tot een afwasmiddelfles met een geweten.In het kader van zijn jaarlijkse Care Day organiseerde Ecover voor haar medewerkers een kanotocht op de Kleine Nete van Herentals tot de watermolen in Grobbendonk. Een leuke teambuildingsactiviteit, maar het personeel moest onderweg vooral plastic en ander afval uit de waterloop vissen.

Ze vertrokken in veertig kano's gewapend met prikstokken. In totaal werd 300 kilo afval verzameld dat na sortering gerecycleerd zal worden tot een afwasmiddelfles die in beperkte editie zal uitgevoerd worden. “Zo kan ook de consument bij het kopen van deze fles een bijdrage leveren aan een gezondere leefwereld”, zegt Steven Van Den Ouweland, hoofd marketing bij Ecover. “Wij geloven dat een gezondere wereld daadwerkelijk bij jezelf begint, ook in de kleine, dagelijkse keuzes.”Ecover is al een tweetal jaar bezig met een Ocean Plastic Project. Zo zijn er in de Nederlandse Bio Planet- en AH-winkels flessen afwasmiddel te koop gemaakt van plastic dat uit de Amsterdamse grachten werd gevist.

Het bedrijf heeft ook grijze 'ocean bottles' die voor 10% bestaan uit plastic dat Euopese vissers in opdracht van Ecover uit de Noordzee en Atlantische Oceaan hebben gevist. Minstens 1 miljoen zeevogels en 100.000 dolfijnen, schildpadden, haaien en walvissen sterven jaarlijks door het inslikken van plastic dat achteloos in zee werd gedumpt. Alleen al in de noordelijke Stille Oceaan wordt jaarlijks voor 24.000 ton aan plastic ingeslikt, wat evenveel is als 480 miljoen grote petflessen.“Het is deels bewustmaking, maar het zou het prachtig zijn om vissers die door de vangstquota aan wal moeten blijven, tegen betaling op plastic te laten vissen.

Dat klinkt nu misschien nog heel gek, maar pioniers moeten zo durven denken”, zei projectverantwoordelijke Tom Domen daar toen over. (kma)Kleine Nete-flesjes zullen in beperkte editie te koop worden aangeboden via Bio-Planet voor 4,99 euro

Bron: Ecover maakt afwasmiddelfles uit afval Kleine Nete (Malle) - Gazet van Antwerpen

Geplaatst in Inspirerende personen & verhalen en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *